Svatojánské ořechy
Kód: 8046Detailní popis produktu
Hmotnost po okapání: 70 g.
Minimální trvanlivost uvedena na obalu.
Letos jsme se svatojánskými ořechy získali cenu Regionální produkt Olomouckého kraje. Věříme, že to není poslední ocenění, které tyto ořechy získají. Jedná se o velmi starý a dříve tradiční recept zpracování vlašských ořechů. Ořechy se sbírají okolo 24. června na Sv. Jana, dokud nemají vyvinutou skořápku. Tento výrobek je určitě co se týče přípravy časově ten nejvíc náročný, který vyrábíme. Ořechy se několik týdnů máčí ve vodě, kdy se voda musí každý den měnit a následně se ořechy několik dalších týdnů vaří v cukrovém nálevu s kořením, kde nasají všechny ty skvělé chutě. Nakonec se ořechy v tomto nálevu zavaří a několik dalších měsíců "odpočívají", aby dozrály. Až teprve pak se dostanou k Vám na stůl. Vy je pak můžete vyzkoušet k vínu, paštikám, sýrům nebo na zdobení dezertů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | DOBROTY Z HOR |
---|---|
Hmotnost: | 0.35 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.