Café gape Malawi Pamwamba AA+
Kód: 6787/250Detailní popis produktu
100% arabika
Země: Malawi
Odrůda: Catimor, SL28
Nadmořská výška: 1200 m.n.m
Zpracování: Promyté (washed)
Chuťový profil: hořká čokoláda, tropické ovoce
Káva
Vulkanická půda v této oblasti dodává kávě komplexní chuť s nádechy čokolády, ovoce a květin, zatímco vyšší nadmořská výška zajišťuje vyšší kyselost a jemnější tělo. Farmy, jako je Pamwamba, jsou známé svým závazkem k udržitelnosti, což zajišťuje, že káva je pěstována s respektem k životnímu prostředí a místní komunitě. Název “Pamwamba” v Malawijském ,,ččichewa“ jazyce, jednom z hlavních jazyků v Malawi, může znamenat “nahoře” i “na vrcholu”, což může odkazovat na na nadmořskou výšku ale i vysokou kvalitu, ve které je káva pěstována.
Oblast
Káva se pěstuje poblíž města Namadzi v jižním Malawi, káva z Pamwamba je známá svou vynikající kvalitou a jedinečným chuťovým profilem. Oblast kolem Namadzi je ideální pro pěstování kávovníku Arabika, díky své nadmořské výšce, bohaté vulkanické půdě a stabilnímu tropickému klimatu.
Pražení
Zrna u nás projdou středním pražením na špičkových německých strojích. Káva potom není ani příliš ovocná (kyselá), ani příliš hořká. Kávu balíme do třívrstvých obalů, které produkt chrání před světlem. Tyto obaly jsou vybaveny zipovým systémem pro opětovné uzavření obalu a dlouho drží chuť a aroma.
Skladování
Kávu skladujte v pokojové teplotě a ve tmě. Minimální trvanlivost je 6 měsíců. Ale tak dlouho vám naše káva stejně nevydrží. Ideální je spotřebovat směsi i jednodruhové speciality do měsíce, abyste si vychutnali aroma a čerstvost naší kávy. A zavčas samozřejmě objednat další.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.