Café gape Guatemala Huehuetenango
Kód: 556/250Detailní popis produktu
Země: Guatemala
Oblast: Huehuetenango
Odrůda: 50% Bourbon, 50% Caturra
Nadmořská výška: 1 500 až 1 800 m.n.m
Zpracování: promyté
Chuťový profil:pomeranč, mléčná čokoláda a ovoce; sirupové tělo, šťavnatá kyselost
Káva
Velmi specifická originální Arabica, která se pěstuje ve vysokohorské, těžko dostupné oblasti Huehuetenango na pomezí Guatemaly a Mexika. Unikátní mikroklima dovoluje díky horkým větrům z mexických plání pěstovat kávu až do výše 2000 metrů nad mořem. Odlehlost regionu předurčuje k pěstování kávy malé zemědělce, kteří prodávají zrna prostřednictvím družstev. Arabiky z oblasti Huehuetenango bývají řazeny mezi nejlepší na světě a jejich produkce splňuje nejpřísnější ekologické a fair trade limity. Lahůdka pro kávové gurmety.
Oblast
Guatemala a káva, ta dvě slova patří k sobě. Malá země ve Střední Americe začala s pěstováním kávovníku již v druhé polovině 18. století. V zemi je osm oblastí, kde se díky mikroklimatu a poloze rostlině mimořádně daří. Pěstováním kávy se zabývá na 70.000 farem (od větších až po nejmenší) a kávový byznys zaměstnává třetinu populace. Guatemalská káva patří k nejvíce ceněným na planetě.
Pražení
Zrna u nás projdou středním pražením na špičkových německých strojích. Káva potom není ani příliš ovocná (kyselá), ani příliš hořká. Kávu balíme do třívrstvých obalů, které produkt chrání před světlem. Tyto obaly jsou vybaveny zipovým systémem pro opětovné uzavření a dlouho drží chuť a aroma.
Skladování
Kávu skladujte v pokojové teplotě a ve tmě. Minimální trvanlivost je 6 měsíců, ale doporučujeme nakupovat vždy tolik kávy, abyste balení spotřebovali do měsíce a vychutnali si tak její aroma a čerstvost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.